Aqua forma

De beste tuinindeling met een vijver

Indelen tuin

De beste tuinindeling met een vijver

Geplaatst op

Als je een mooie vijver in je tuin wilt, is het de moeite waard om na te denken over hoe je ervoor kunt zorgen dat deze een mooie plek krijgt. Het is dus belangrijk om goed na te denken over het geheel van je tuin in plaats van enkel en alleen een mooie vijver.. De planten, bloemen en eventuele gazonnen en terrassen in je tuin moeten wel passen bij het geheel. In deze blog geven we je een paar ideeën voor het creëren van de beste tuinindeling met een vijver. 

Zorg voor een duidelijke stijl 

De reden waarom je mogelijk een vijver wilt, is omdat het voor een deel ook een stukje rust uitstraalt. Dit is wat veel mensen überhaupt willen in hun tuin een kleine oase van rust. Deze rustgevende uitstraling kan makkelijk worden verbroken en verstoord wanneer er diverse verschillende stijlen tegelijkertijd zichtbaar zijn in de tuin. Onze eerste tip luidt dan ook: zorg voor een duidelijke stijl in je tuin. 

Kies voor de juiste waterplanten

Je wil natuurlijk graag dat je vijver meer is dan enkel een gat met water. Je wil het tot een bruisend ecosysteem creëren. Dit betekent niet alleen dat eventuele vissen goed tot hun recht zullen komen. het betekent ook dat verschillende waterplanten een uitstekende toevoeging kunnen zijn aan dit ecosysteem. Als je kiest voor bepaalde planten is het belangrijk dat je rekening houdt met de zuurstof output van deze planten. Teveel zuurstof kan niet goed zijn net zo min als te weinig zuurstof. 

Terras 

Wanneer je een vijver hebt, is het heel erg leuk om een looppad eromheen te hebben. Dit betekent dat je goed moet nadenken over wat voor soort terras je wil hebben. Afhankelijk van het soort uitstraling dat je voor ogen hebt, kun je keuze maken uit diverse soorten terrastegels.

Wij raden de keramische tegels van onlinebestrating.nl van harte aan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden