Aqua forma

De verschillende soorten sierpoorten voor je voortuin

tuindesign

De verschillende soorten sierpoorten voor je voortuin

Geplaatst op

Als je bezig bent met het herontwerpen of het voor het eerst ontwerpen van je tuin, dan kom je al gauw bij het stukje aangaande de omheining. Misschien heb je al een keuze gemaakt voor hekwerk of voor een heg, maar je wil natuurlijk ook een mooie poort voor je tuin. Er bestaan verschillende soorten sierpoorten en in deze blog willen we graag een aantal uitlichten. Op die manier hopen we je voldoende informatie te kunnen geven om beter een keuze te kunnen maken voor het type poort wat jij wil hebben in jouw voortuin. 

Sierpoort met boogmodel

De sierpoort met het boog model is eigenlijk een vergelijkbare soort sierpoort als die met het klokmodel. Er wordt een boog gemaakt vanaf de aansluitingen van de poort met de muur of schutting. Het hoogtepunt van de boog bevindt zich precies in het midden, dat wil zeggen  precies waar de twee deuren van de poort elkaar raken. 

Sierpoort met hol model

Een sierpoort met een hol model is eigenlijk het tegenovergestelde van een sierpoort met het boogmodel. Hierbij bevindt het hoogste punt van de poort zich bij de aansluitingen en is het gedeelte waar de twee deuren van de poort elkaar raken, juist het laagste punt.

Sierpoort met puntmodel

Een sierpoort met een puntmodel is vrij gelijk aan het boogmodel. Het verschil zit hem in de boog van het boogmodel. Dit ontbreekt bij de sierpoort met het puntmodel. Hierbij zijn de aansluitpunten waar de poortdeuren aan de muur of schutting vastzitten, nog steeds het laagste bij de grond, en is het stuk waar de poorten elkaar raken het hoogste van de grond.

Sierpoort met recht model

Er bestaan ook nog sierpoorten met een zogenaamde rechtmodel. Dit zijn sierpoorten waarbij de deuren van de poort over de gehele lengte even ver van de grond staan. 

Sierpoort met klokmodel

Een sierpoort met een klokmodel is zeer vergelijkbaar met het boogmodel, als ik het verschil hem vooral in de vloeiende lijn. Waar een sierbord met het boogmodel direct aan de boog begint, begint een sierpoort met het klokmodel pas later met de boog. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden