Aqua forma

Hoe kan ik een veilige en mooie tuin inrichten?

Hoe kan ik een veilige en mooie tuin inrichten?

Geplaatst op

Het is altijd belangrijk om een creatieve draai te geven aan designtips die je krijgt. Zo is het ook met de tips die we in deze blog aan jou geven. Vandaag gaan we het hebben over hoe je een veilige en mooie tuin kunt inrichten. Veel mensen hebben er vragen over en lopen soms vast in allerlei keuzes en mogelijkheden. Veiligheid en een comfortabele sfeer in de tuin erg belangrijk, zeker wanneer je vaak in het zomerseizoen buiten zit. Dus hoe richt je nou zo’n tuin in? Lees snel verder in deze blog om het te ontdekken. 

Veiligheid in de tuin 

Laten we bij het begin beginnen en het hebben over de veiligheid in de tuin. Sinds mensenheugenis hebben hekwerken ervoor gezorgd dat een erf waar mensen hun woning hebben, beveiligd was.Tegenwoordig is die functie zeker niet verdwenen, alleen gaat het nu ook vaak om sfeer. Het is natuurlijk niet zo dat je wilde dieren tegenhoudt met zo’n hekwerk, maar wel bijvoorbeeld dieren die voor overlast zouden kunnen zorgen. Ook mensen die in de tuin niets te zoeken hebben zul je eerder buiten de tuin houden met een gedegen hekwerk.

We raden je aan om je eens te verdiepen in een hout beton schutting. Die gaan heel lang mee en zorgen voor veel veiligheid. 

De comfortabele tuin 

Natuurlijk is niet alleen de veiligheid belangrijk, ook het comfort mag niet ontbreken. Wij vinden het erg leuk om te zien dat er in een tuin een terras is dat overdekt is (in Nederland is het niet altijd zonnig zonder regen natuurlijk). Daarbij is het erg mooi om een vijver te nemen. Dat zorgt gelijk voor een levendige sfeer in de tuin. Vergeet niet ook de bloemen en planten van jouw keuze in de tuin te zetten. Sommige mensen kiezen ook voor een gazon, maar andere mensen vinden dat weer teveel werk. Het is erg belangrijk dat de bestrating in je tuin er ook sfeervol uitziet. En tuin dichttegelen is echt not done als je sfeer wilt in je buitenruimte. Kies daarom voor mooie stenen terracotta potten en stapelblokken waarmee je gemakkelijk bloembakken en muurtjes kunt maken. Het hele idee is dat de tuin een soort mini landschap wordt waar jij de architect van bent. Ook is het mogelijk om een verhoging in de tuin aan te brengen waardoor een soort helling ontstaat. Verdiep je er eens in en check internet voor de voorbeelden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden