Aqua forma

Hoe kun je een gietvloer aanleggen in je tuin?

Tuin gietvloer

Hoe kun je een gietvloer aanleggen in je tuin?

Geplaatst op

Sommige mensen houden nou eenmaal van een strak en modern design. Veel mensen kiezen ervoor om keramische tegels of andere strakke vormen in hun tuin aan te brengen. Stel nou dat je thuis een gietvloer hebt. Als je deze dan zou willen laten doorlopen in je tuin, hoe moet je zoiets in werking stellen? Wat komt hier allemaal bij kijken? Kan dit voor dezelfde prijs als binnenshuis? Lees snel de antwoorden en meer in deze blog!

Een gietvloer kan ook in de tuin 

Een gietvloer kan ook worden aangelegd in de tuin. Wel zijn er een aantal kanttekeningen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden. Het is de bedoeling dat een gietvloer in lagen wordt aangebracht. Meestal zijn dit er 3 tot 5. Dit betekent ook dat elke laag moet drogen en dat men dus drie tot vijf dagen moet wachten tot de vloerlagen zijn gedroogd. Het spreekt voor zich dat de luchtvochtigheid dan dus laag moet zijn en dat het niet mag gaan regenen! 

Stabiele ondergrond 

Een ander essentieel onderdeel van het leggen van een gietvloer in de tuin, is dat deze gelegd moet worden op een stabiele ondergrond. Dat betekent dat de ondergrond niet teveel vocht mag hebben. Dit kan namelijk tot blaasvorming leiden waardoor de gietvloer extra beschermd zal moeten worden. Daarom wordt er vaak bij het leggen van een gietvloer in de tuin een vochtwerende ondergrond gelegd. 

Conclusie 

Het is dus mogelijk om een gietvloer in je tuin te plaatsen. Je moet dus alleen wel rekening houden met een meerprijs voor onder andere de ondergrond. Ook moet je nagaan dat de planning heel erg nou komt. Tenslotte is het nodig dat je mensen inschakelt met meer dan voldoende ervaring. Houd er ook rekening mee dat een gietvloer die zich buiten bevindt, doorgaan zwaarder belast wordt dan aan gietvloer binnenshuis. Denk aan bijvoorbeeld heftige temperatuurverschillen of de belasting door zon, vocht, regen en wind. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden