Aqua forma

Hoe maak ik me tuin zomerklaar | Tips

Hoe maak ik me tuin zomerklaar | Tips

Geplaatst op

Met de zomer in zicht is het tijd om je tuin weer een nieuw leven in te blazen en klaar te maken voor ontspannen en plezierige momenten. Of je nou een kleine of grote tuin hebt of alleen maar je voortuin wilt opknappen, met een beetje planning en wat tuinwerk kun je een prachtige buitenruimte creëren waar je van kunt genieten.

Opruimen en schoonmaken

Je tuin opknappen begint natuurlijk met het opruimen en schoonmaken van je tuin. Begin met het verwijderen van dode bladeren, takken en het opruimen van ander tuinafval. Maak de paden weer loopbaar en haal een schone doek over je meubels. Ook zullen er veel spinnenwebben zijn die het niet heel schoon laten ogen. Probeer deze ook zorgvuldig weg te halen.

Onkruidbestrijding

Dan is het natuurlijk belangrijk om je tuin onkruid vrij te maken. Onkruid oogt namelijk rommelig en ziet er onverzorgd uit. Het meeste werk gaat hier dan ook in zitten, aangezien onkruid overal in de tuin wel aanwezig is. Een hogedrukspuit kan hier dan ook goed bij helpen en zorgt dat het meeste wel verwijderd wordt. Daarna kun je de plekken nog even na lopen met een onkruidkrabber.

Snoeien en trimmen

Neem de tijd om je planten, struiken en bomen te snoeien en te trimmen. Verwijder dode takken en overtollige groei om de gezondheid en straling van de plant te bevorderen. Ook gaan planten, struiken en bomen langer mee als je ze goed blijft bijhouden en ongewenst onkruid en insecten er van weg houd.

Onderhoud je gazon

Geef je gazon wat extra aandacht in de zomer, vooral tijdens de droge periodes. Voorzie het gazon van water door middel van een sproeier en zorg voor het regelmatig maaien van het gazon. Tip: geef je gazon en planten water tegen de avonduren aan als er geen zon meer opkomt. Net zoals bij mensen zullen ook planten en bomen sneller verbranden door water.

Indeling en schaduw

Zorg voor een ontspannen en levendige indeling van je tuin. Probeer eens verschillende locaties voor je tuinmeubelen uit. Het is hierbij dan ook belangrijk dat je rekening houdt met het creëren van zitplekken in de schaduw. Tijdens de zomerhitte is het belangrijk dat je zo nu en dan de schaduw kunt opzoeken om je te beschermen tegen de zon. Je zou dan voor een parasol, luifel of zonnescherm kunnen kiezen om je zitplek wat schaduw te bieden. Je zou ook je tuin wat meer kunnen aankleden met hogere planten en bomen om op die manier wat schaduw te creëren.

Tuintips of inspiratie nodig om je tuin op te knappen? Kijk dan op tuinweelde.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden