Aqua forma

Hoe moet ik orchideeën eigenlijk verzorgen?

Hoe moet ik orchideeën eigenlijk verzorgen?

Geplaatst op

Orchideeën zijn geweldige bloemen. Ze verlangen wel een specifieke verzorging. Niet iedereen weet precies hoe dit op een zo goed mogelijk wijze gedaan kan worden. Gelukkig hebben we in deze blog een aantal tips van de kenners voor je verzameld waar je zeker je voordeel mee kunt doen. We vinden het leuk om je op de hoogte te houden als het gaat over  flora in en rondom het huis. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de verschillende tips die we je meegeven. 

Wat je echt moet doen om je orchideeën gezond te houden? 

Een van de dingen die mensen verkeerd doen als ze orchideeën in huis hebben, zoals de Dendrodium Nobilé, is dat ze de bloem dichtbij de deur zetten. Op deze manier is het zo dat de temperatuur te laag is voor de orchidee waardoor ze niet goed kan groeien en gezond blijven. Het is het allerbeste om de plant dus niet te dicht bij de ingang van een kamer neer te zetten. Daarbij wil de orchidee ook niet in de zon staan. Dus zorg ervoor dat de bloem niet dicht bij de verwarming staat. Om te zorgen dat de bloem voldoende water heeft, is het erg belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet veel te droog is. 

Van welke temperatuur houdt de orchidee wel? 

Zorg ervoor dat de temperatuur zo tussen de 18 en 22 graden Celsius is, dan groeit de orchidee het beste. Dat kan in de winter nog wel eens een opgave zijn en je wilt ook niet veel meer geld uitgeven aan stookkosten. Zet de plant dus op een warme plek in de kamer. 

Geef deze plant elke weer 1 a twee keer water. Je kunt de plant ook met dezelfde frequentie in een emmer met lauw water zetten. Belangrijk is het om daarna de orchidee de tijd uit te laten lekken. Er bestaat speciale voeding voor orchideeën. Die kun je de plant het beste 1 keer per maand geven. 

Wanneer de orchidee uitgebloeid is

Als je orchidee uitgebloeid is, dan kun je de stengel afsnijden. Houd zo’n 20 a 25 cm stengel daarna over. Je zult zien dat na een tijd er een knopje bij de onderste bladeren zich gaat vormen. Om dit proces te versnellen of te bevorderen, zou je ook de plant in een ruimte van zo’n 15 à 16 graden kunnen zetten. Zo wordt de plant extra aan het werk gezet om een knop te vormen. 

Wil je meer weten over orchideeën? Kijk dan eens op www.dehoogorchids.com. Ze hebben als specialist de kennis en kunde in huis om je te adviseren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden