Wil jij ook graag een woonkamer op een eigentijdse manier inrichten? Laat je dan vooral informeren door deze blog. Want we geven je een aantal tips waarmee je dit snel kunt realiseren. Kijk met ons mee en laat je inspireren voor leukere ontwerpen in je woning.

Gietvloer

Wanneer je wilt dat je woning snel opgeruimd en schoon kan worden, dan is het helemaal geen gek idee om een gietvloer in je woning te laten leggen (gieten). Maar hoe ziet het dan precies met de voordelen? We sommen ze hieronder voor je op:

  • Is gemakkelijk schoon te maken omdat dit type vloer gemaakt is van kunststof die goed tegen water kan, dus je kunt gemakkelijk dweilen (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vloer van hout)
  • Voelt minder hard aan dan beton
  • Is minder stoffig dan beton
  • Is leverbaar in diverse kleuren waardoor het type vloer bij vele interieurstijlen past

Dat zijn echt voordelen die voor de gietvloer pleiten.

Design

Er zijn tal van stijlen die we in de woonkamer kunnen hanteren om een moderne woonkamer te realiseren. Er zijn een groot aantal stijlen die nu al een aantal jaren heel populair zijn. We noemen er een aantal:

  • Industriële
  • Minimalistische
  • Scandinavische

In welke meubelzaak je ook rondkijkt, je zult zeker een of meerdere van deze stijlen vinden. Het leuke aan deze stijlen is dat ze ook allemaal met elkaar te combineren zijn. Dat komt door de minimalistische vormen en de tinten die op elkaar lijken. Ze hebben dus een complementair palet.

Conclusie

Een gietvloer vormt de basis voor een moderne woonkamer. Zo is het gemakkelijk om deze netjes te houden en hygiënisch. In een hectische samenleving is het belangrijk om weinig tijd kwijt te zijn aan huishoudelijke taken. Zo kun je meer ontspannen en genieten. Ook qua design is de vloer ideal, omdat door de essentialistische vormen het type goed past bij de moderne woonstijlen. Laat je inspireren door designers om een mooie woonkamer in te richten. De beste designer ben je zelf!