Aqua forma

Hoe richt je je tuin in als je een vijver hebt?

Beton ontwerp tuin

Hoe richt je je tuin in als je een vijver hebt?

Geplaatst op

Het is belangrijk om altijd goed na te denken over wat voor indeling je in je tuin wil hebben. Zeker in het geval van een vijver. Denk dus goed na over het geheel van de tuin en niet alleen het stukje met de mooie vijver. Denk bijvoorbeeld ook aan de terrassen, het gazon en eventuele planten en bloemen. Het is erg belangrijk dat alles goed past bij het geheel. Hier lees je een aantal ideeën voor het maken van de meest geschikte tuinindelingen wanneer je een vijver hebt.

Wees consequent in de stijl 

Je wilt niet voor niets een vijver in je tuin hebben. Het is goed mogelijk dat je graag een vijver wil hebben, omdat je op zoek bent naar een rustgevende sfeer en uitstraling in je tuin. Dat is tenslotte wat heel veel mensen graag willen met hun tuin! In het geval van het creëren van rust is consistentie erg belangrijk. Dit heeft ook betrekking op de stijl van je tuin. Wees dus consequent in de stijl. 

Welke waterplanten moet ik aanschaffen? 

Vijvers zijn erg bijzonder omdat ze zorgen voor een compleet nieuwe leefomgeving binnen de tuin. Een complete leefomgeving bestaat dus niet enkel uit en gat met water met wat vissen erin! Je zult dus ook een goede keuze moeten maken voor wat betreft de waterplanten. Niet alleen vanwege de uitstraling van de vijver, maar ook vanwege de mate van zuurstof uitstoot van de planten in het water.

Een terras of looppad

Als je vijver eenmaal is aangelegd, is het natuurlijk erg leuk als je en om heen kunt wandelen. Het is dus een goed idee om vooraf na te denken over wat het soort terras is wat je aan wil schaffen. Je kunt namelijk kiezen uit veel verschillende soorten terrastegels. Het moet immers wel allemaal binnen de stijl passen! Wij vinden echter dat keramische tegels eigenlijk altijd wel een mooie en chique uitstraling geeft aan je tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden