Aqua forma

Ideeën om je tuin te vernieuwen

Ideeën om je tuin te vernieuwen

Geplaatst op

Een tuin beginnen en bijhouden is een van de meest rustgevende dingen die je kunt doen. Tuinonderhoud kost echter veel tijd, waardoor veel mensen ervoor kiezen om hun tuin zo onderhoudsvrij mogelijk in te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stenen vloer in plaats van  gras en een houten schutting in plaats van een klimop of andere heg. Toch maak je hierdoor niet volledig gebruik van de mogelijkheden in jouw tuin. Bovendien is de kans groot dat je op een gegeven moment meer leven in je tuin wilt en toe bent aan vernieuwing in de achter- of voortuin. Om ideeën en inspiratie op te doen, hebben we in dit blog enkele populaire mogelijkheden onder elkaar gezet.  

Tuinhuis

Wanneer je in het bezit bent van een ruime tuin en houdt van een strak en modern design is het plaatsen van een tuinhuis een goede optie. Er bestaan tegenwoordig tal van verschillende tuinhuizen: van traditionele tuinhuizen tot kunststof tuinhuizen. Een tuinhuis dient ter opslag van bijvoorbeeld fietsen en gereedschap. Fietsen staan hierdoor niet langer in het zicht, waardoor je een opgeruimde en strakke sfeer creëert in je tuin. Bovendien worden tuinhuizen in de meeste gevallen als bouwpakket geleverd, waardoor je ze eenvoudig zelf in elkaar kunt zetten, waardoor je geld bespaart en een leuke bezigheid hebt voor het weekend. Naast het stallen van fietsen en gereedschap zijn er ook tuinhuizen met overkapping, waardoor je in de zomer heerlijk in de tuin kunt zitten terwijl het regent.

Vijver

Een vijver zorgt er samen met bloemen voor dat er veel leven ontstaat in je tuin en er altijd wat gebeurd. Een vijver vol met verschillende vissen is een echte eyecatcher en zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer in je tuin. Daarnaast bestaan er ook verschillende zwemvijvers, waardoor je ook nog eens een goede manier hebt om af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Voordat je besluit een vijver aan te leggen, is het goed om je bewust te zijn van het feit dat het onderhoud van een visvijver vrij intensief is.

Onderhoudsarme planten

Ben je op zoek naar meer kleur en levendigheid in je tuin, maar heb je weinig tot geen tijd om je tuin te onderhouden? Kies dan voor planten die zeer onderhoudsarm zijn, waardoor je ze slechts enkele keren per jaar dient te onderhouden. Planten zoals een zonnehoed, geraniums, lavendel en naaldvarens zijn planten die zorgen voor een gezellige kleur in je tuin en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. De planten gedijen goed in alle weersomstandigheden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden