Aqua forma

Je tuin onderhouden: zo doe je het!

tuin goed houden

Je tuin onderhouden: zo doe je het!

Geplaatst op

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Een goed onderhouden tuin is een gezonde tuin. Vooral als je het leuk vindt om groente en fruit uit je tuin te eten is het belangrijk dat je tuin in goede conditie is, dat maakt tuinieren ook leuker. Naast dit is een gezonde tuin ook vaak een appeltje voor het oog. Je tuin niet onderhouden kan niet alleen voor een minder mooi effect zorgen, het kan ook nog eens negatief uitpakken wanneer er op een gegeven moment onkruid en ongedierte in de tuin voorkomt.

Creëer een vruchtbare grond

Geef je planten genoeg water. Een vochtige ondergrond betekent gezondere en sterkere planten. Om de aarde nog vruchtbaarder te maken kan je met een schep de ondergrond een beetje opbreken, en hiertussen een laag van 5 tot 10 centimeter compost te leggen. Dit maakt de grond nog potenter, en dit betekent dus sterke planten.

Plant de zaadjes op juiste diepte

Plant de zaadjes van planten op de diepte die op de achterkant van de verpakking aangegeven staat. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld het beste groenten en vruchten als meloenen en pepers in het warme gedeelte van de tuin kan planten. En groenten als erwten en wortelen het juist weer heel goed doen in koude gedeeltes van de tuin. Zoek dus op per plant wat de juiste temperatuur en omgeving is.

Ga insecten tegen

Controleer je planten regelmatig op insecten zoals bladluizen of komkommerkevers. Wij raden aan om de grotere insecten gewoon handmatig te verwijderen en de kleinere insecten weg te halen door middel van een watersproeier.

Onkruid plukken

Pluk al het onkruid uit de tuin voordat je denkt aan het planten van nieuwe planten. Dit onkruid kan namelijk de staat van de ondergrond negatief beïnvloeden. Als je het onkruid hebt verwijderd voordat je nieuwe planten in de tuin zet, dan heb je minder snel weer last van onkruid.

Oogst op tijd en verwijder zieke planten

Oogst je eetbare groente en vruchten wanneer ze rijp zijn. Haal zieke planten tijdig uit je tuin voordat ze andere planten aansteken. Deze zieke planten kan je later weer vermalen en gebruiken als compost. Haal overtollig puin uit je tuin voor de winter, hier gaat ongedierte namelijk gemakkelijk nestelen. Alle spullen die je nodig hebt voor dit soort klusjes kan je het best georganiseerd opbergen in een tuinhuis.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden