Aqua forma

Kan laminaat in een tuinhuis?

Kan laminaat in een tuinhuis?

Geplaatst op

Veel mensen hebben de laatste maanden behoorlijk wat tijd gehad om hun tuin een flinke upgrade te geven. Niet heeft natuurlijk te maken met het alles behalve grappige coronavirus dat met een tour rond de wereld bezig is. Hoe we daar vanaf gaan komen zal nog te bezien zijn. Maar daar gaan we het vandaag verder niet over hebben. Veel leuker is het om na te denken over hoe je de tuin een upgrade kunt geven. Veel mensen willen daarbij ook weten of ze een laminaatvloer in hun tuinhuis kunnen leggen. We gaan hen en jou hier de nodige informatie over verschaffen. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee. 

Laminaat in een tuinhuis 

Zo naast je mooie vijver heb je plannen voor een tuinhuis. Dat is natuurlijk erg tof. Maar wat ga je er vervolgens mee doen. Je moet er een vloer in leggen wanneer je het bouwwerk wilt gebruiken als buitenkamer of muziekstudio. Er zijn ook mensen die er een atelier van maken. Wat je er ook mee doet, je wilt dat het er binnen prettig is. 

Een tip die we je willen geven is dat je goed moet isoleren wanneer je een tuinhuis hebt waarin je een muziekstudio, atelier of buitenkamer (slaapkamer) wilt inrichten. Het is slim om laminaat in je tuinhuis te leggen. Dit is namelijk een relatief duurzame en betaalbare vloer.

Isoleer je wanden en vloer

Steenwol is een goede isoleer optie. Dit materiaal moet je dan wel weer goed afdekken, want het is niet veilig om het zo open en bloot te laten zitten, dit in verband met inademen van de wol deeltjes. 

Zorg voor een goede vloerisolatie ivm optrekkend vocht, want daar is de laminaatvloer niet dol op. Een alternatief voor een laminaat vloer is de gietvloer, die heeft totaal geen last van vocht. Giet de kunststof op een betonvloertje en je hebt een onverwoestbare vloer. 

Wat je verder kunt doen? 

We hadden het zojuist over een tuinhuis, maar misschien heb je de vijver wel helemaal niet waar we het net ook over hadden. Dus die vijver zou je kunnen realiseren. En heb je wel eens gedacht over een zwembad in de tuin. Zo vreselijk duur is dat helemaal niet meer. Ook een jacuzzi, opblaasbaar of niet, behoort tot de mogelijkheden. Het is wel zo dat je energierekening dan wel omhoog gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden