Aqua forma

Sfeer maken in je aquarium kamer met een akoestisch plafond

Sfeer maken in je aquarium kamer met een akoestisch plafond

Geplaatst op

Volgens de kenners is het mogelijk om sfeer te maken in de aquariumkamer met een akoestisch plafond. Natuurlijk is een aquariumkamer geen kamer die vol staat met water, vissen en allerlei andere waterorganismen. Veel eerder is het een kamer die compleet ingericht is op de hobby van het aquarium. Het is juist in dit soort kamers dat hobbyisten tot rust komen. Natuurlijk is er in zo’n kamer een bepaalde hoeveelheid geluid aanwezig, bijvoorbeeld de verschillende pompen et cetera. Om de kamer extra relaxt te maken raden we je aan om een akoestisch plafond te installeren. Dit is gemakkelijk te realiseren en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je aquarium. We nemen het hieronder even met je door.

Een akoestisch plafond als sfeermaker

In een aquarium kamer staat het beeld van het aquarium centraal. Je besteedt veel tijd om een aquarium helemaal naar smaak in te richten. Dit kan vele honderden euro’s kosten, maar ook helemaal niet duur zijn. Het gaat er maar net om waar je voor kiest, als het gaat om vissen, planten het aquarium plus de benodigde apparatuur. Daar zal ook een bepaalde hoeveelheid geluid vanaf komen die in zekere zin hinderlijk kan zijn. Daarom raden we je aan om akoestisch plafond te installeren waardoor geluid geabsorbeerd wordt. 

Andere dingen die je kunt doen in de aquariumkamer

In een kamer waar een aquarium staat, is natuurlijk veel meer nodig dan alleen het aquarium zelf: je zou bijvoorbeeld ook speciaal behang, vloerbedekking, ontspannende tinten in het palet, verschillende meubels om op te zitten of interessante vitrages kunnen gebruiken voor de ramen. Het thema kan maritiem zijn maar dit hoeft niet. Je zou ook een aquariumkamer zo kunnen inrichten dat het een relaxkamer is met van die zware Chesterfieldstoelen en de mogelijkheid om een cognac te drinken en een sigaar op te steken. Wat je maar wilt. In het geval van de aquariumkamer als rookkamer, is het misschien ook wel prettig om te weten dat wanneer je een goede ventilatie inbouwt, de lucht veel eerder weg is. 

Zo zijn de talloze dingen die je kunt doen met een aquariumkamer om je hobby helemaal centraal te zetten. Echt tof, geniet ervan! 

Gerelateerde berichten

Loft

Wat is een industrieel interieur en waarom is het populair?

De laatste jaren zien we een bijzonder rauw interieur voorbij komen in de mode bladen en op de meubel boulevard. Beetje buiten de grote ketens om ook...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden