Steeds meer mensen kiezen voor een kunstgrasmat. Dit omdat kunstgras verschillende voordelen heeft ten opzichte van echt gras. Deze blog willen we een aantal voordelen noemen en op deze manier een keuze helpen maken welke mat je moet hebben. Lees dan snel verder en doe je voordeel met deze tips.

Zonder eenvoudig te leggen

Kunstgras is bijzonder eenvoudig te leggen, dat heeft eigenlijk niet zo veel om handen. De matten worden neergelegd en op maat gemaakt. Deze kunnen buiten neergelegd worden, maar zijn ook geschikt voor toepassingen binnen. Wat heb je nou eigenlijk aan kunstgras? Kunstgras heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Slijtvast
  • Lange levensduur
  • Heeft nauwelijks onderhoud nodig
  • Hoeft het niet te maaien
  • Mensen met allergieën hebben baat bij kunstgras omdat er geen bollen vanaf komen
  • Looks van moderne kunstgras doet niet onder voor echt gras, waardoor je wel alle voordelen van een grasmat hebt, maar niet de nadelen
  • Past in elk moderne tuindesign

Hoe maak ik een zomertuin met kunstgras?

Veel mensen zijn al bezig met de zomertuin als het nog winter is. In hun hoofd zien ze de tuin al helemaal voor zich. Ze laten zich informeren over welke planten en bomen er allemaal in de tuin kunnen. Ook wordt er overwogen of er tegels, stenen of gras genomen gaat worden in de tuin. Al deze zaken kun je alvast met een tuinarchitect overleggen. Dan krijg je echt supermooie resultaten. Ook de keuze: gras of kunstgras, ligt op een gegeven moment op tafel wanneer je houdt van gras in de tuin. Dus is het helemaal niet raar om jezelf hierover informeren bij een tuincentrum. Kunstgras in de tuin, op het balkon en binnen heeft verschillende toepassingen. Een binnentuin / zomertuin ziet er gewoon een stuk leuker uit met kunstgras, maar ook een speelkamer is in een keer veel leuker voor de kinderen met een kunstmatige grasmat erin. Wat je ook doet, met kunstgras lukt het beter.

Kunstmat laten plaatsen

Wanneer je zelf niet echt groene vingers hebt (al dan niet kunstmatige groen), dan kun je een mat van kunstgras ook laten plaatsen door experts. Neemt hierover contact op met de experts op dit gebied. Oriënteer je gewoon eerst even door de Google recensies te lezen van een bedrijf. Dit is een manier om snel erachter te komen of het inderdaad een goed bedrijf is of niet.  

Conclusie

Een kunstgrasmat heeft allerlei voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Zeker als je niet houdt van tuinonderhoud, dan is de kunstmatige grasmat precies datgene wat je zoekt. Laat je informeren door een tuinexpert om het leukste onderwerp te maken voor jouw 2020 zomertuin. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van tuindesign. We hopen  dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Veel succes met het ontwerpen van je zomertuin voor het jaar 2020.