Aqua forma

Zo vind je een goede makelaar

Zo vind je een goede makelaar

Geplaatst op

Je bent op zoek naar een nieuw huis en je wilt je huidige woning verkopen. Hierbij heb je ook een makelaar nodig. Een goede makelaar is belangrijk, maar hoe onderscheid je een goede makelaar van een slechte? In deze blog helpen we je bij het vinden van de beste makelaar. 

Onthoud: de makelaar werkt voor jou 

Wanneer je je woning wilt verkopen, is het essentieel dat je hier de beste makelaar voor vindt. Het is goed om in gedachten te houden dat makelaars werken voor commissie, waardoor jij in een sterke positie staat. Dit betekent dat wanneer ze jouw eigendom niet verkopen, ze niet worden betaald. Daarom is het zo belangrijk om rond te kijken naar de beste makelaar die jouw huis kan verkopen. 

Eenmans makelaar of meerdere makelaars kiezen 

De eerste beslissing die je moet nemen, is hoeveel makelaars je moet inschakelen. Huizenverkopers selecteren meestal maar één makelaar. Dit kan makkelijker te beheren zijn en is meestal goedkoper omdat agenten meer in rekening brengen voor overeenkomsten met meerdere agentschappen. 

Maak een shortlist

Als het gaat om het kiezen van de beste makelaar, helpt het als je meerdere opties hebt. Gebruik onderstaande lijst om een shortlist op te stellen en nodig vervolgens een handjevol makelaars uit voor een taxatie. Bij het opstellen van een shortlist moet je: 

–       Hulp vragen aan familie, vrienden en buren voor een persoonlijke aanbeveling. 

–       Makelaars vergelijken op basis van feiten: hoe snel verkopen ze huizen, en hoe dichtbij komen ze bij de vraagprijs? 

–       Zoeken naar makelaars die ervaring hebben met het verkopen van woningen zoals dat van jou.

–       Kijk naar huizen die de makelaar verkoopt: zijn de foto´s goed gemaakt en zij de beschrijvingen duidelijk en relevant?

Neem de tijd om op zoek te gaan naar een goede makelaar. Neem eens contact op met makelaar Hilversum en wie weet zijn ze geschikt zijn voor het verkopen van jouw woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden